Dinamo a prins barajul pentru menținerea în Superligă. Ce echipe s-au mai salvat și cine a retrogradat. Clasamentul final

de: Beatrice Dumitru
12 05. 2024
Suporterii lui Dinamo după meciul cu UTA Arad / Foto: Sport Pictures

După ultima etapă din play-out, s-a aflat care sunt echipele care au rămas în Superligă, cine a retrogradat în Liga a doua și cele două formații care vor disputa barajul de menținere pe prima scenă. Cu cine va juca Dinamo pentru a rămâne în primul eșalon.

Dinamo a câștigat și a prins barajul

Cinci partide pentru salvarea de la retrogradare s-au disputat în ultima etapă din play-out. Dinamo, FCU Craiova, Voluntari, Botoșani și Iași au luptat pentru a rămâne în prima ligă.

Dinamo a câștigat cu UTA Arad, scor 2-0, prin golurile marcate de Abdallah (14) și Răzvan Patriche (19). Echipa pregătită de Mircea Rednic a terminat partida în inferioritate numerică, după ce Ezekiel a fost eliminat pentru două galbene, în minutul 62. Și în tabăra ”câinilor”, Patriche a văzut cartonașul roșul în minutul 90.

Dinamo – UTA Arad / Foto: Sport Pictures

Cu cine vor juca barajul Dinamo și Botoșani

După 2-0 cu UTA, ”câinii” au reușit să se salveze de la retrogradare și să se claseze pe un loc de baraj pentru menținerea în Superliga. Formația lui  Zeljko Kopic a acumulat 25 de puncte și a ocupat locul 14, în timp ce arădenii au câștigat play-out-ul.

În partida Oțelul – Botoșani, moldovenii lui Dorinel Munteanu s-au impus cu scorul de 3-0, reușitele fiind semnate de Gaitan și Rusevic, ambele în prima repriză. Deși înainte de ultima etapă botoșănenii erau salvați de la retrogradare, după eșecul cu Oțelul au terminat pe loc de baraj.

Astfel, în duelurile pentru menținerea în Superligă, Dinamo va juca împotriva lui Csikszereda, în timp ce FC Botoșani va întâlni pe CS Mioveni. Pentru echipa din Ștefan cel Mare este al treilea sezon în care va juca meci de baraj.

Barajul pentru menținerea/promovarea în Liga 1 se va disputa în dublă manșă. Meciurile tur vor avea loc vineri, 17 mai, respectiv luni, 20 mai, ambele fiind programate de la ora 20:00. Partidele retur se vor disputa o săptămână mai târziu”, se arată pe site-ul FRF.

Dinamo – UTA Arad / Foto: Sport Pictures

Echipele care au retrogradat în Liga a doua

După ultima etapă din play-out, FCU Craiova și Voluntari au retrogradat în Liga a doua, după ce au pierdut în fața lui Hermannstadt, respectiv Universitatea Cluj.

Sibienii s-au impus la Craiova cu 3-1 și s-a lăsat cu scandal. Suporterii oltenii au aruncat cu scaune pe teren în minutul 84, iar meciul a fost întrerupt și jucătorii trimiși la vestiare. După aproximativ zece minute de pauză, partida a fost reluată.

FCU Craiova – Hermannstadt / Foto: Captură Digi Sport

Vezi și: E ”război” total în familia Mititelu. Fiul și-a atacat tatăl: ”Management foarte slab. Să plece. Lipsă de profesionalism”

În cealaltă partidă, Voluntari a fost învinsă de Universitatea Cluj cu scorul de 1-0. Singurul gol al partidei a fost înscris de Dan Nistor, din penalty. Ilfovenii au picat în eșalonul secund după nouă sezoane petrecute în prima ligă.

Poli Iași s-a salvat de la retrogradare și de la baraj, după 2-0 cu Petrolul Ploiești. Cătălin Itu și Bettaieb au marcat pentru moldoveni.

Clasament final play-out

  • UTA Arad – 37 puncte
  • Oțelul Galați – 36 puncte
  • Hermannstadt – 34 puncte
  • U Cluj – 33 puncte
  • Petrolul – 29 puncte
  • Poli Iași 27 puncte
  • Dinamo – 25 puncte
  • FC Botoșani – 25 puncte
  • FC Voluntari – 24 puncte
  • FCU Craiova – 22 puncte